Hi! 
Ik ben Elisa, een illustrator geboren in Apeldoorn, maar inmiddels al sinds 2020 woonachtig in het bruisende Utrecht samen met mijn vriend. Mijn passie voor illustratie begon al tijdens mijn studie Illustration Design, waar ik in 2018 mijn diploma behaalde. Sindsdien heb ik met veel enthousiasme gewerkt als illustrator en vormgever, vooral voor proefschriften en bracht ik bijvoorbeeld een 'kakkerlakje' uit bij Uitgeverij Loopvis, "Nuttige wenken bij een scheiding" van Lévi Weemoedt. Een kakkerlak is een klein boekje met bijzondere verhalen die je naar iemand kunt sturen voor troost, vriendschap, dankbetuiging of om iets te vieren. 
Naast mijn illustratiewerk heb ik ook veel kunstlessen en workshops gegeven op basisscholen, middelbare scholen en MBO's. In 2020 wilde ik meer verdiepen in de kunst en begon ik aan mijn premaster Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik in 2023 mijn master in Kunstgeschiedenis heb afgerond. Sindsdien werk ik als illustrator en heb ik samen met mijn partner een bedrijf, waarbij wij producten ontwerpen die mensen helpen bij het ontwikkelen van hun groene vingers.
Tijdens mijn ontwikkeling als illustrator heb ik veel geëxperimenteerd en ben ik erachter gekomen dat ambachtelijke illustraties echt bij mij passen. Ik houd ervan om te schilderen, tekenen en verschillende druktechnieken te gebruiken om mijn illustraties tot leven te brengen.
Ik ben gek op lezen en geloof dat niets zo inspirerend is als een goed boek. Ik vind het dan ook heel leuk dat ik mijn liefde voor boeken kan combineren met het illustreren ervan. Mijn ultieme droom is om ooit een kinderboek te illustreren, om een verhaal volledig te verbeelden in prenten. Wanneer ik niet lees of illustreer, reis ik het liefst en kan ik zo inspiratie opdoen voor het maken van nieuwe illustraties.

Back to Top