Misschien heb je al een idee voor de omslag of misschien sta je er nog helemaal open in. In vier stappen komen we tot het ontwerp dat bij jouw proefschrift past. Ik maak de omslag, de uitnodiging en een ontwerp voor de hoofdstuk pagina's.
1. Kennismaking en intakegesprek
Om te beginnen, wil ik graag meer weten over jouw onderzoek en wie jij bent als auteur. Tijdens ons gesprek bespreken we jouw ideeën voor het ontwerp, evenals jouw voorbeelden en inspiratie voor de omslag, zodat we een duidelijk startpunt hebben.
2. Concept
Daarna maak ik een schets van het concept, met potlood, collage of andere technieken, zodat je een goed idee krijgt van het ontwerp. Je kunt in drie correctierondes feedback geven op de schets, zodat ik het definitieve concept kan uitwerken. Ook wordt in deze fase het kleurenpalet bepaald en bespreken we welke techniek het beste past bij het ontwerp.
3. Ontwerpfase
Als het concept definitief is, werk ik deze uit in de besproken techniek en kleurenpallet. In deze fase kunnen er nog kleine details worden aangepast, zodat de omslag helemaal naar wens is. Vervolgens zal ik de boekenlegger met daarop de uitnodiging voor de verdediging en de hoofdstuk pagina's ontwerpen in de stijl van de omslag. Hiervoor gebruik ik elementen, kleuren of details van het omslagontwerp. Ook voor het ontwerp van de hoofdstukpagina's en de uitnodiging zijn drie correctierondes.  ​​​​​
4. Drukklaar bestand voor de drukker
Als het ontwerp van de hoofdstuk pagina's definitief is, kun je deze naar jouw vormgever sturen om deze voor elk hoofdstuk in het binnenwerk van het proefschrift te verwerken. 
De omslag en de uitnodiging stuur ik als drukklaar bestand naar de drukker voor de proefdruk. Nadat je de fysieke proef hebt ontvangen, kun je nog eventuele kleine correcties aan mij doorgeven. Als laatste stuur ik de bestanden naar de drukker voor de definitieve druk!
Back to Top